Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ajaxtalent Naci Ünüvar draagt komend seizoen de kleuren van FC Twente

230630 unuvar fc twente media
De 20-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Ajax en werd vrijdagmiddag in De Grolsch Veste gepresenteerd.
Beeld: FC Twente Media

Wat al even in de lucht hing, is nu een feit: Naci Ünüvar draagt komend seizoen het shirt van FC Twente. De 20-jarige aanvaller wordt voor een jaar gehuurd van Ajax en werd vrijdagmiddag in De Grolsch Veste gepresenteerd.

Europees kampioen

De in Zaandam geboren aanvaller begon op jonge leeftijd met voetballen bij OFC in Zaandam en maakte op 8-jarige leeftijd de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax. Ünüvar doorliep alle nationale jeugdteams van Oranje en werd in 2019 met Oranje onder 17 Europees kampioen.

Eind 2019 debuteerde Ünüvar voor Jong Ajax. Hij speelde 74 duels in de Eerste Divisie en scoorde daarin 24 keer. Afgelopen seizoen kwam Ünüvar op huurbasis uit voor het Turkse Trabzonspor. Ünüvar, die ook de Turkse nationaliteit heeft, debuteerde dit voorjaar voor Jong Turkije.

Eerdere gesprekken

De aanvaller is blij dat het rond is gekomen met FC Twente: "Vorig jaar was ik ook in gesprek met FC Twente, maar toen is het er niet van gekomen. We hebben altijd wel contact gehouden. Toen FC Twente dit seizoen weer in beeld kwam, heb ik zonder twijfel ‘ja’ gezegd. Komend seizoen wil ik me in de Eredivisie laten zien.”

FC Twente-directeur Jan Streuer: “Naci Ünüvar is een zeer talentvolle voetballer, die aanvallend op meerdere posities kan spelen. Hij is net twintig jaar en voor zijn leeftijd heeft hij al de nodige ervaring in het betaald voetbal. Nu is het moment dat hij de kans krijgt om zich in de Eredivisie te laten zien. Naci is heel technisch, creatief en heeft een goede trap. Het moge duidelijk zijn: we zijn blij met hem.”

20210719 Manfred Ugalde FC Twente foto Emiel Muijderman
Lees ook
Ugalde stapt over en blijft bij FC Twente, aanvaller tekent voor vier jaar
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.