Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Tubbergen zet ondanks financiële uitdagingen in op ambities

De gemeente Tubbergen bereidt zich voor op onzekere tijden met verminderde inkomsten, aangezien gemeenten vanaf 2026 minder geld van het Rijk zullen ontvangen, terwijl de verwachte kosten juist zullen stijgen. In de Perspectiefnota 2024 geeft de gemeente aan dat keuzes gemaakt moeten worden, aangezien niet alles meer mogelijk zal zijn.

Desondanks blijft de gemeente Tubbergen vasthouden aan haar ambities op verschillende gebieden zo laat wethouder Ursula Bekhuis weten.

Een van de belangrijkste prioriteiten blijft het streven naar leefbare kernen, waarbij de gemeente zich richt op het behoud van een groene openbare ruimte, goede maatschappelijke voorzieningen en het ondersteunen van inwoners die hulp nodig hebben. "Hierbij staat de nadruk op wat een inwoner wél kan, met als doel ervoor te zorgen dat iedereen binnen de gemeente Tubbergen volwaardig kan deelnemen aan de samenleving."

De gemeente Tubbergen laat weten zich te willen blijven inzetten voor een duurzame leefomgeving en een buitengebied dat in balans is. Het streven naar meer woningen en het behoud van de kwaliteit van de leefomgeving staan hoog op de agenda.

Hoewel de financiële situatie uitdagender wordt, is de gemeente vastberaden om haar inwoners en de kernen blijvend te ondersteunen. De gemeente Tubbergen wil blijven investeren in de toekomst van de gemeenschap, zelfs in tijden van financiële beperkingen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.