Verkeer
Stuur appje
Zoek

Omstreden cateringbedrijf van partner 'meesteroplichter' Johan S. failliet

230629 meesteroplichter hengelo FOTO RTV OOST
Johan S. heeft een lange staat van dienst als het gaat om oplichtingszaken.
Beeld: RTV OOST

Bestellingen werden niet bezorgd, rekeningen werden niet betaald en ook gehuurde spullen zouden niet worden teruggebracht. De rechter heeft gisteren het faillissement uitgesproken van het bedrijf dat voorheen bekend stond als JBRI uit Hengelo. Het is het cateringbedrijf van de meermaals wegens oplichting veroordeelde Johan S. en zijn partner.

Klachtenregen

Al sinds de oprichting van het cateringbedrijf regent het klachten. Behalve meldingen over bestellingen die nooit werden afgeleverd, zou de ondernemer gehuurde apparatuur en spullen niet terugbrengen.

Een van de gedupeerden was Westerhuis Verhuur uit Almelo. Na een oproep om erachter te komen waar Johan S. zich ophield, stond de telefoon roodgloeiend. Westerhuis verhuurde tienduizenden euro's aan spullen aan het bedrijf, waaronder een peperdure steamer van 25.000 euro, servies en bestek. Ook andere ondernemers kwamen bedrogen uit. Sommigen werden voor tonnen gedupeerd, anderen verloren minder, maar het leed was er niet minder om. Zoals bij de 14-jarige Tim, die door JBRI werd ingehuurd om folders rond te brengen, maar kon fluiten naar zijn centen.

Na de klachtenregen ging cateraar JBRI verder onder de naam van S.' partner. Dit bedrijf ging gisteren op de fles.

Lange staat van dienst

Johan S. heeft een lange staat van dienst als het gaat om oplichtingszaken. In het verleden is hij meermalen veroordeeld en het tv-programma Opgelicht?! besteedde in 2004 al een eerste keer uitvoerig aandacht aan zijn praktijken.

Johan S. wordt zelfs 'meesteroplichter' genoemd. Hij is iemand die net zo gemakkelijk wisselt van naam als van woonplaats. Rode draad: hij laat telkens weer een spoor van financiële ellende na.

Op vrije voeten

Johan S. werd voorjaar 2022 opnieuw veroordeeld voor een reeks fraudezaken, maar in afwachting van het hoger beroep is hij op vrije voeten. Toen RTV Oost hem eerder al om een reactie vroeg, antwoordde S. vertwijfeld: "Wanneer stoppen jullie nu eens met over mij te schrijven?" Op de stelling dat de verdenkingen tegen hem nog steeds doorgaan en dat er aangiften binnen blijven komen, reageerde hij 'dat die niet zouden kloppen'.

RTV Oost besteedde eerder al uitgebreid aandacht aan Johan S. en eerdere vonnissen die er tegen hem liggen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.