Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Bestemmingsplan Oldenzaalse nieuwbouwwijk Gravenbeek vanaf nu ter inzage

Bouwplannen De Graven Es Gravenbeek
Beeld: Gemeente Oldenzaal

Als er geen bezwaren worden gemaakt kan de bouw van de eerste woningen in woongebied Gravenbeek op de Oldenzaalse wijk Graven Es in de tweede helft van 2024 worden gestart. Het gaat hier om een totaal van 200 woningen, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kappers, vrijstaande en gestapelde woningen als mede vijf tiny houses en zes woonwagens. Het bestemmingsplan ligt vanaf nu ter inzage.

De Gravenbeek is het gebied tussen de school De Bongerd aan de Wieldraaierlaan, Erve Medenboer en de bergingsvijver aan de Harplaan. De gemeente Oldenzaal kwam uit bij de Gravenbeek nadat bleek dat er een tekort is aan woningen voor met name jonge huishoudens. Daarom werd de nota Stategische woonprogrammeringen Oldenzaal 2020-2030 vastgesteld.

Sociale huurwoningen

Projectontwikkelaar BPD (Bouwfonds Projectontwikkeling) bouwt projectmatig het grootste gedeelte van de woningen. WBO realiseert de sociale huurwoningen in het plan. Er is volgens de gemeente veel belangstelling voor het plan en omwonenden hebben in de planvorming meegedaan door hun reactie en ideeën op het schetsontwerp te geven. Eind 2023 wil de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.