Verkeer
Stuur appje
Zoek

Jill Diekman handelt naar haar achternaam en tekent driejarig contract bij FC Twente

230627 jill diekman 2 FCTWENTEMEDIA
De 19-jarige Jill Diekman tekende vandaag een driejarig contract bij FC Twente Vrouwen
Beeld: FC TWENTE MEDIA

Als je achternaam 'Diekman' is en als je dan ook nog eens een aardig balletje kunt trappen, is het natuurlijk niet meer dan logisch dat je op een dag voor FC Twente gaat spelen. De 19-jarige Jill Diekman tekende vandaag een driejarig contract bij de club uit Enschede. De in Raalte geboren middenvelder komt over van PEC Zwolle.

'Blij'

"Ik ben blij met deze overstap", vertelt Jill Diekman deze middag in de Grolsch Veste. "FC Twente is een club waar ik altijd al heb willen voetballen en dat ze mij dan dit vertrouwen geven is erg fijn. Ik denk dat ik hier stappen kan zetten, die goed zijn voor mijn ontwikkeling. Bij FC Twente Vrouwen speel je om de prijzen en dat is natuurlijk wat iedereen graag wil."

icon_main_info_white_glyph

SV Raalte

Jill Diekman begon haar carrière bij SV Raalte, om vervolgens de overstap te maken naar Rohda Raalte. In 2018 tekende ze bij PEC Zwolle en in 2020 maakte ze haar debuut in de hoofdmacht.

'Heel blij'

Technisch manager Rene Roord: "Ik ben heel blij dat we Jill naar FC Twente hebben kunnen halen. Ze is een van de grootste talenten in Nederland en we hopen dat dit de komende jaren bij ons tot ontwikkeling gaat komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.