Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Terrassen met hoge kwaliteit in De Lutte

Maurits van Plexat
Maurits Huisken, eigenaar van eetcafé Plexat vindt dat dit plan mooi aansluit aan bij het vernieuwde centrum. En integreert het dorp nog meer in het buitengebied zodat nog meer inwoners en toeristen kunnen genieten van De Lutte
Beeld: Gemeente Losser

Een ontwerpbestemmingsplan om meer ruimte voor terrassen op het centrumplein in De Lutte te genereren ligt nu zes weken ter inzage legt. Tot 16 augustus 2023 kunnen zienswijzen op het B&W-besluit worden ingediend.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een nieuwe inrichting van het centrum in De Lutte. Onderdeel van de nieuwe inrichting is, dat er meer ruimte komt voor terrassen om de vele gasten en toeristen een rustplaats te kunnen bieden. Het is belangrijk dat de terrassen op een kwalitatief hoogwaardige manier worden ingepast in de publieke ruimte.

Kwalitiet

Terraselementen als schermen en parasols moeten aan het opgestelde beeldkwaliteitsplan voldoen. Daarnaast is het beeldkwaliteitsplan een inspiratie voor de keuze van andere sfeerbepalende elementen zoals terrasmeubilair, zonwering, verlichting en beplanting.

De Lutte
Beeld: Niels Wesselink
icon_main_info_white_glyph

Beeldkwaliteitsplan

Het beeldkwaliteitsplan is samen met de horecaondernemers, pandeigenaren en huurders uit het centrum van De Lutte tot stand gekomen. Tijdens bijeenkomsten zijn de ideeën opgehaald die vervolgens verwerkt zijn in het beeldkwaliteitsplan dat op 26 januari 2023 werd gepresenteerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.