Verkeer
Stuur appje
Zoek

Pelle's uit Deurningen heeft beste terras van Nederland

Pelle's Deurningen wint 'het beste terras'
Beeld: Pelle Deurningen

Pelle's uit Deurningen heeft beste terras van Nederland

Pelle’s Eten en Drinken uit Deurningen heeft het beste terras van Nederland. Dat maakt Misset Horeca maandag bekend in de Terras Top 100.

Pelle’s Eten en Drinken, was de jury in haar oordeel unaniem: dit is het beste terras van 2023. Het restaurant stond vorig jaar op de tweede plek en ook al eerder op de derde, vijfde en zesde plek.

De jury is in het rapport vol lof over het Deurningse restaurant. “Waar begin je als werkelijk alles klopt op een terras? Bij het personeel, het interieur, de bedrijfskleding, het vakmanschap? Misschien is de belangrijkste opmerking in het juryrapport wel dat we ons oprecht thuis voelden bij Pelle's. Van begin tot eind klopten onze bezoeken. We werden gastvrij ontvangen, professioneel bediend en uiteindelijk hartelijk bedankt voor onze komst. Eenmaal thuis hadden we het gevoel dat we vooral nog eens wilden terugkeren naar Pelle's.”

Een delegatie van het restaurant, bestaande uit ruim veertig personeelsleden, vertrok vanmiddag rond twaalf uur met een touringcar richting Amsterdam. De eigenaar heeft wel een verklaring voor de goede plek in de Terras Top 100. “We hebben denk ik een heel goed team. De medewerkers gaan met plezier naar hun werk en dat stralen ze ook weer uit naar de gasten. Daarom zitten gasten met heel veel plezier op ons terras.”

“Ik denk dat we spontaan, leuk en gezellig aan tafel zijn. We zijn een jong team, fris en fruitig”, zegt Coen, bedrijfsleider bij Pelle’s Eten en Drinken. “Gewoon jezelf blijven, dat willen de mensen ook. We zijn hier in het mooie Deurningen, dus niet teveel poespas. "Gastvrijheid, dat is het belangrijkste”, zegt Merle.

Vakjury

Bedrijven kunnen zich zelf inschrijven voor de Terras Top 100. “Elk bedrijf met een vrij toegankelijk terras (dus niet op een park met entree), met minimaal 40 zitplaatsen, bediening aan tafel, zich in de buitenlucht bevindt én dat in het hoogseizoen minimaal vijf dagen per week open is, kan meedoen”, zo valt te lezen op de site van organisator Misset Horeca.

Vervolgens krijgende ingeschreven terrassen een bezoek van een vakjury en verschillende bezoeken van mystery guests. Hier wordt een top 100 uit gekozen, die vervolgens een bezoek krijgen van de vakjury. De hoofdjury brengt vervolgens een bezoek aan de top 5.

Publieksprijs

Naast de juryprijs werd er ook nog een publieksprijs uitgereikt. Hertme's Ambacht uit het Twentse Hertme is de winnaar geworden van de Terras Top 100 Publieksprijs 2023. Het bleef de collega's van Pelle's uit het naburige Deurningen nipt voor, van een lange nek-aan-nek-race.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.