Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Nieuw schuimblusvoertuig voor Weerselo

De korpsleiding van Brandweer Twente draag dinsdagavond het een nieuw schuimblusvoertuig over aan de korpsleden van de brandweerkazerne Weerselo aan de Legtenbergerstraat in Weerselo.

Brandweer Twente versterkt hiermee zijn operationele capaciteit met de toevoeging van vijf nieuwe schuimblusvoertuigen in Twente. Deze nieuwe voertuigen zullen het huidige schuimblusvoertuig in Borne vervangen. De uitbreiding van het wagenpark is bedoeld om de brandbestrijdingsmogelijkheden te verbeteren en te voldoen aan de behoeften van de regio Twente.

Nieuwe brandweerauto Weerselo
Beeld: Brandweer Twente

Weerselo

De kazerne in Weerselo zal op 27 juni 2023 het schuim blusvoertuig officieel in gebruik nemen.

Locaties in Twente

De nieuwe brandweerwagens komen te staan in Borne, Nijverdal, Weerselo, Goor en Haaksbergen. Met deze strategische plaatsing kan op iedere locatie in Twente het voertuig binnen een half uur ingezet worden.

Opleiding

Het personeel van Weerselo is de afgelopen periode opgeleid. Zodra de overige drie voertuigen in Twente komen, naar verwachting in Juli, wordt de opleiding voor de andere kazernes afgerond.

icon_main_info_white_glyph

Het schuimblusvoertuig

Het schuimblusvoertuig is een tankwagen met 16.000 liter water en 1.000 liter
schuimvormend middel. Het specialistische voertuig wordt ingezet bij incidenten waarbij veel schuim nodig is, denk aan een vloeistofbrand. Het nieuwe voertuig beschikt over een bluskanon op de bumper beschikt met een capaciteit van 4.000 liter per minuut. Zo kan ook op moeilijk bereikbare plekken de brand met veel water bestreden worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.