Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wat is er dit weekend te beleven in Hengelo? Van Schouwburg on Tour tot liefde voor tuinieren

230622 Stefan Boermans
De in Hengelo opgegroeide Stefan Boermans is Nederlands kampioen beachvolleybal.
Beeld: Hengelo Promotie

Dit weekend is er weer van alles te beleven in en om Hengelo. Voor zowel liefhebbers van muziek en cabaret, als voor mensen die graag bewegen of kijken naar bewegende topsporters, als voor mensen die enthousiast worden van bijzondere tuinen en tuinontwerpen.

Volleybal, muziek en cabaret

Hengelose volleybalfans kunnen hun vingers dezer dagen aflikken. Niet alleen vanwege de twee beachvolleybalvelden, die tien weken lang te vinden zijn op het evenementenplein, maar ook omdat de Nederlandse topper Stefan Boermans zaterdag 24 juni het zogenoemde 'Webton Beach Court' gaat openen. De in Hengelo opgegroeide Boermans is Nederlands kampioen op het zand. Hij zal de Hengelose jeugd voorzien van tips en tricks. Dat allemaal van 11.00 tot 13.00 uur.

Schouwburg Hengelo is toe aan de derde editie van Schouwburg Hengelo on Tour en strijkt neer in de Hasseler Es. Het hele weekend staat het plein voor Kulturhus Hasselo in het teken van kunst en cultuur. Vrijdag om 18.45 uur verricht muziekformatie De Hapjes de aftrap. Op zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur laten de Hasselose organisaties en verenigingen zich van hun beste kant zien. Om 20.00 uur sluit de Ierse partyfolkband O'llainnis de dag af. Op zondag is er een koffieconcert met Blend. De toegang is drie dagen gratis. Kijk voor alle info op de site van Schouwburg Hengelo.

In het groen

Onder de noemer 'Open Tuindag Eigen(zinnige) Tuinen Hengelo' stellen tuinliefhebbers zaterdag hun tuinen open voor publiek. Liefst twaalf particuliere tuinen, verspreid over de hele stad, zijn tussen 10.00 en 17.00 gratis te bezoeken. Een overzicht van tuinen die te bezoeken zijn vind je hier.

Villa Dahlia, het bedrijf van Irene Delnoy, bestaat dit jaar 15 jaar. Delnoy werkt sinds 2008 als hovenier onder deze naam. Ze ontwerpt en begeleidt de aanleg van ecologische tuinen in Enschede en omgeving. Daarnaast is ze kunstenaar en verzorgt ze de aankleding van tuinen en schuttingen met artistieke beelden. Haar werk is zaterdag 24 en zondag 25 juni van 11.00 tot 16.00 uur te bezichtigen in de Möllerwerf aan de Oude Boekeloseweg 33e in Hengelo. Zondag om 16.00 uur is de finissage. Delnoy heeft ook andere kunstenaars uitgenodigd om mee te exposeren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.