Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Voormalig zanger van Greenfield & Cook brengt nieuw nummer 'Haagse Pinokkio' uit

Peter Cook - Pinokkio
Beeld: Hoes

Peter Kok, bekend als de voormalige zanger van het duo Greenfield & Cook, heeft zijn oude nummer 'Pinokkio' opnieuw ingezongen onder de titel 'Haagse Pinokkio'

Met zijn herinterpretatie van 'Pinokkio' probeert Peter Kok een boodschap over te brengen over de huidige politieke situatie in Nederland. Het nummer richt zich specifiek op de premier en belicht thema's als betrouwbaarheid en geloofwaardigheid.

icon_main_info_white_glyph

Songfestival

Peter Kok, bekend als de voormalige zanger van het duo Greenfield & Cook, heeft zijn oude nummer 'Pinokkio' opnieuw ingezongen onder de titel 'Haagse Pinokkio'. Met het nummer deed Kok in 1977 mee aan het Nationale Songfestival en vierde werd. Heddy Lester met 'De Malle Molen' won toen het nationale festival en ging naar het Eurovisie Songfestival.

“Het nummer is een reflectie op de huidige politieke situatie hoopt hiermee een gesprek op gang te brengen over transparantie en geloofwaardigheid in de Nederlandse politiek.”

Twente

Hoewel Peter Kok afkomstig is uit het westen van Nederland, heeft hij ervoor gekozen om te verhuizen naar Tubbergen in Twente. Hij is zeer te spreken over zijn leven in het oosten van het land en geeft aan dat hij nooit meer terug wil naar het westen. De rust en het karakteristieke landschap van Twente hebben een grote aantrekkingskracht op hem en hij voelt zich er thuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.