Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Talenten uit gemeente Tubbergen strijden om titel tijdens internationaal toernooi bij TVC'28

Sportpark De Grote Moat in Tubbergen staat deze zondag in het teken van één en al voetbal. Teams uit heel Europa trekken massaal richting het Twentse dorp voor het Internationaal U12 Toernooi. Het is niet de eerste keer dat het toernooi wordt gespeeld in Tubbergen. “Het is de dertiende editie en we hebben dit jaar weer een mooi deelnemersveld,” zegt Fons Fiselier, lid van de toernooicommissie.

De teams bevatten spelers van maximaal twaalf jaar oud. Ook teams van organisator TVC’28 spelen mee in het toernooi. “Het is een leuke bijdrage aan het toernooi om het wat breder gedragen te krijgen in de gemeente Tubbergen,” zegt Fiselier. De beste spelers uit de gemeente Tubbergen worden geselecteerd en vormen het Team Gemeente Tubbergen elftal. Het huidige JO13-1 team van TVC’28 mag ook deelnemen aan het toernooi.

18062023 Tubbergen U12 toernooi 2
Selectie Team Gemeente Tubbergen 2023
Beeld: Niels Wesselink

Selectie

De voorselectie van het gemeentelijk team bestaat uit jonge voetballers van verenigingen uit heel de gemeente. “De teams uit de gemeente zijn een jaar ouder, zodat ze meer weerstand kunnen bieden tegen de professionele teams,” zegt mede-initiatiefnemer Brian Brokelman. Deze selectie wordt vervolgens door middel van twee trainingen teruggebracht tot zestien spelers. Zij spelen vervolgens twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het grote toernooi. “Ik vind het leuk dat je de kans krijgt om tegen profclubs te voetballen,” zegt voetballer Mats.

18062023 Onder 12 toernooi TVC ochtendimpressie
Jonge talenten van sc Heerenveen en Borussia Mönchengladbach
Beeld: TVC'28 | Jasper Boer

Profs

Het niveau van het Internationaal U12 Toernooi ligt ieder jaar hoog. Meerdere profvoetballers hebben deelgenomen aan vorige edities van dit toernooi. Zo speelde FC Twente-voetballer Max Bruns in 2012 in het gemeentelijk team, werd voormalig Feyenoord-aanvoerder Orkan Cokcü speler van het toernooi in 2012 en won Oranjespeler Teun Koopmeiners deze prijs in 2009.

“Het is een broeinest voor toekomstige spelers van de profteams”

“Het is een broeinest voor toekomstige spelers van de profteams,” zegt Fiselier. Het zijn niet alleen bekende voetballers die deelnamen aan de vorige edities van het U12 Toernooi. Zo floot voormalig UEFA-scheidsrechter Erik Braamhaar de finale in 2007. “We houden de deelnemerslijst in de gaten om te kijken of er spelers doorbreken”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.