Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kunstmarkt Tuindorp, Heng Loose Festival en meer: alle uittips van dit weekend op een rij

Tuindorpkunstmarkt 1twente
Zondag wordt de 25e editie van Kunstmarkt Tuindorp gehouden.
Beeld: 1Twente

Als je een liefhebber bent van kunst, muziek of een stukje historie, dan zit je de komende dagen in Hengelo goed. Dit weekend zijn er allerlei activiteiten te beleven. Ook is er goed nieuws voor koopjesjagers.

Heng Loose Festival

Goed nieuws voor muziek- en festivalliefhebbers, want zaterdag is de tweede editie van het Heng Loose Festival op het Industrieplein. Het festival brengt de Southern California lifestyle naar Hengelo. Het uitgebreide programma zit boordevol livemuziek, met onder andere Cloudsurfers, Acid Tongue, March, Antillectual, Hardslag, MonkeyJam en DJ Minx. Ook is er een skateboardwedstrijd en worden er diverse clinics en workshops gehouden. Het evenement wordt gehouden van 14.00 uur tot 00.00 uur.

Rommelmarkt Kasbah

Bij de Kasbah wordt een rommelmarkt georganiseerd. Je kunt daar de leukste tweedehands spullen vinden, bijvoorbeeld sieraden, kaarten en kleding. Ook de hobbywinkeltjes zijn open. Hier kun je heerlijke verse honing en jam kopen. De rommelmarkt wordt gehouden op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 14.00 uur.

Kunstmarkt Tuindorp

Dit weekend is de 25e editie van de bekendste kunstmarkt van Hengelo, namelijk de Kunstmarkt Tuindorp in - uiteraard - Tuindorp 't Lansink. Tijdens het evenement zijn er unieke kunstwerken te zien, zijn er optredens en is er straattheater. Op het grote en gezellige terras kun je genieten van een heerlijk hapje en drankje. De Kunstmarkt is open op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Oeler Watermolen

De historische Oeler Watermolen houdt een open zondag. De watermolen bestaat al sinds de 14e eeuw en bevindt zich aan de Oelerbeek. Elke eerste en derde zondag van de maand (van april tot oktober) van 12.00 tot 16.00 uur heb je de kans deze unieke locatie te bezoeken en in bedrijf te zien. Bij deze eeuwenoude watermolen kun je kennismaken met de techniek van onze voorouders en de molenaars aan het werk zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.