Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ron Jans over zijn afscheid van FC Twente en De Lutte: ‘Het waren geweldige jaren!’

Ron20 Jans203
“Het is ons gelukt om FC Twente terug aan de mensen te geven.
Beeld: Twente FM

Ron Jans heeft als trainer afscheid genomen van FC Twente. Vanmorgen sprak hij erover in het programma Twente Wordt Wakker. Vanaf 2020 was Jans de hoofdtrainer van de club uit Enschede. “Het was geweldig om mee te maken”, zegt Jans. Na de winst van 1-0 op Sparta en het daarmee behalen van Europees voetbal was het tijd om afscheid te nemen. “Het besef moet nog een beetje indalen.” Jans en zijn vrouw woonden drie jaar in De Lutte. Ook daar vertrekt hij met pijn in het hart.

Na drie jaar lang trainer te zijn geweest, kondigde de inwoner van De Lutte begin dit jaar aan te stoppen bij de Enschedese voetbalclub. Hij was sinds Hans Meyer eind jaren negentig de langstzittende hoofdtrainer van FC Twente.

De Lutte

Ron Jans is verhuist naar De Lutte voor FC Twente. ''Wonen in De Lutte is een mooie tijd geweest. Mijn vrouw en ik hebben hier drie prachtige jaren gehad.'' Jans heeft nog een woning in het noorden. "Die hebben we altijd gehouden. Daar gaan we weer naartoe.'' Komende week rond hij zijn werk in Twente af.

Mooi voetbal

Het allermooiste aan z'n periode bij FC Twente vindt Jans de reis die hij aflegde met de trainerstaf: “Het is ons gelukt om FC Twente terug aan de mensen te geven. Normaal gedrag, open communiceren, kansen voor jeugd.” Jans is over het algemeen zeer tevreden over zijn laatste seizoen: “We hebben weer Europees voetbal gehaald en het voetbal is beter geworden, dat is niet onbelangrijk natuurlijk.”

Hieronder het radio-interview:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.