Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bewoners Hengelose nieuwbouwbuurt leren elkaar kennen door hun creativiteit te delen

Het buurtje 't Rot in Hengelo is zó nieuw dat Google Streetview de meeste straten nog niet kent. In no time zijn er de afgelopen jaren mensen uit heel Hengelo en omgeving komen wonen, maar echt kennismaken was er vaak niet bij. Vandaar dat bewoonster Annie Gelderblom op het idee kwam om mensen met elkaar in contact te brengen door kunst en andere creatieve uitingen. Op zondag 24 september kan iedereen er de kunstroute 'Kunst in de wijk' lopen en zo zijn of haar buurman en buurvrouw echt leren kennen.

Oud-welzijnswerker

Annie Gelderblom werkte vroeger voor Hengelose welzijnsorganisaties en weet hoe belangrijk het is dat mensen naar elkaar omzien en hoe weinig dat tegenwoordig nog gebeurt. "Niet dat ik zelf steeds overal in de straat ga koffiedrinken, hoor. Maar ik vind het nu wel mooi om de eerste stap te zetten. Vandaar dit initiatief."

“Een wedstrijdje stoepranden werd een groot succes, ondanks het gebrek aan stoepranden in de wijk, haha!”

Stoepranden

Eerder organiseerde ze al een wedstrijdje stoepranden. Ze lacht: "Dat werd een groot succes, ondanks het gebrek aan stoepranden in de wijk. Slechts een paar straatjes bleken een stoep te hebben, haha! Maar we slaagden in onze opzet: mensen met elkaar aan de praat brengen. Sommigen bleken elkaar zelfs al te kennen, maar hadden geen idee dat ze nu bij elkaar in de straat woonden. Vorig jaar hebben we een straatfeest gehouden en nu zijn er dus plannen voor een kunstroute."

Gewoon aanbellen

De bewoonster van de Nelson Mandelastraat begon door gewoon aan te bellen bij mensen met haar idee. Bijvoorbeeld bij een buurman met een beeld in z'n tuin: "Ik vertelde dat ik het beeld niet begreep, maar dat ik het wel erg mooi vond. Dat kon-ie wel waarderen. Hij zorgt op 24 september voor een paar extra beelden in z'n tuin."

Op een ander adres waar ze aanbelde, trof Annie Gelderblom een vrouw die zojuist een tekening van haar kleinkind had gemaakt. "Ze vond één tekening te mager om mee naar buiten te treden, maar haar man zei: 'Niet zo bescheiden, joh! Je hebt zo'n prachtige tekening gemaakt.' Zij doet nu ook mee."

icon_main_info_white_glyph

Kunstroute

Met de kunstroute op 24 september wordt de voltooing van het nieuwbouwwijkje 't Rot gevierd. Van 13 tot 16 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen naar de creatieve en artistieke uitspattingen van de bewoners. Organisatoren Anny Gelderblom, Marita Grashof en Conny Renssen vragen bewoners die ook mee willen doen zich te melden door contact op te nemen met Anny, woonachtig aan de Nelson Mandelastraat 24.

Alles mag

Het werk hoeft volgens Annie Gelderblom absoluut niet professioneel te zijn: "Zie het als een mogelijkheid om de producten van je creativiteit met anderen te delen en daarbij is het een mooie manier om met elkaar in contact te komen."

Voor inwoners van andere wijken, die het het idee zouden willen lenen, heeft ze nog een tip: "Vraag een buurtbon aan! Hebben wij ook gedaan. Van die 250 euro kun je wat drankjes serveren en een flyer laten drukken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.