Verkeer
Stuur appje
Zoek

Kampvuuravond en livemuziek; dit zijn de Hengelose activiteiten van dit weekend

Kampvuur muziek hengelo Frank Meijer
Gitaarleraar Frank Meijer organiseert een kampvuuravond met gitaarmuziek
Beeld: Frank Meijer

Dit weekend wordt het fantastisch weer, dus genoeg redenen om er op uit te trekken. We hebben de leukste Hengelose activiteiten van dit weekend op een rijtje gezet.

Kampvuuravond

Voor de muziekliefhebbers is er aanstaande zaterdag een Kampvuuravond in de tuin van de familie Beijk. Dit maal organiseert gitaarleraar Frank Meijer het evenement voor de 31ste keer. De kampvuuravond is een leuk evenement waarbij je samen kunt zingen en gitaar spelen. Entree met een klein boekje kost drie euro en een groot boek kost zes euro. De avond begint om 19.00 uur aan de Vikkershoekweg 73 in Hengelo.

De Hengelose Maestro

Voor mensen die wat meer met klassieke muziek hebben kunnen naar De Hengelose Maestro in de Hengelose Schouwburg. Het evenement leidt zeven bekende Hengeloërs op tot amateurdirigenten. De winnaar krijgt de titel de Hengelose Maestro en ontvangt de Zilveren Baton. Wil jij deze unieke competitie niet missen? Een kaartje kost 29,50 euro. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar een goed doel.

Cultuurpodium Houtmaat

Bij Cultuurpodium Houtmaat is ieder weekend livemuziek. Van mei tot en met september wordt er een breed cultureel programma aangeboden. Deze zondag treden singer-songwriters Kim en André op. Ook de rockband Rightside treedt op. Het is ook mogelijk om zelf een poging te wagen en te optreden op het podium met je eigen bandje, koor of orkestje. Je kunt je aanmelden via de link.

Heemtuin Weusthag

Voor de natuurliefhebbers, het blijkt een goed idee de beestjes in Heemtuin Weusthag te bezoeken. Heemtuin is opgericht om uitleg te geven over Nederlandse en Twentse planten. In de prachtige en gevarieerde tuin, die rijk zijn aan wilde planten, ook komen er allerlei dieren voor. Dit is ook heel leerzaam en interessant voor kinderen. De Heemtuin is zondag geopend van 13.00 tot 16.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.