Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Laagsestraat in Ootmarsum weer geopend voor verkeer

Opening Laagsestraat door Benno Brand met vrachtwagen
Opening door wethouder Benno Brand met de vrachtwagen
Beeld: Gemeente Dinkelland

De Laagsestraat in Ootmarsum is weer open voor doorgaand verkeer. Vanaf vrijdag kunnen automobilisten en fietsers weer genieten van een veilige en verkeersvriendelijke route.

Een van de belangrijkste wijzingen is de herinrichting van de Laagsestraat als een 30 km/u zone tussen de rotonde en Uelserdijk. Deze snelheidsverlaging draagt bij aan een veiligere omgeving voor alle weggebruikers. Daarnaast is de fietsoversteek tussen de Uelserdijk en de Ottershagenweg opnieuw ingericht, waarbij de fietssuggestiestroken zijn vernieuwd en breder zijn geworden.

Om de kruisingen beter te laten opvallen en de verkeersveiligheid te vergroten, is er een opvallende gele coating aangebracht. Daarnaast is er een belangrijke verandering doorgevoerd: het verkeer van rechts heeft nu voorrang op de kruisingen.

Sfeerbeeld Laagsestraat Ootmarsum
Sfeerbeeld Laagsestraat Ootmarsum
Beeld: Gemeente Dinkelland

Naast deze aanpassingen op het gebied van verkeersveiligheid, zijn er ook infrastructurele verbeteringen doorgevoerd. Het bestaande riool is vervangen en er is een extra hemelwaterriool aangelegd om toekomstige hevige regenbuien beter op te vangen. Er zijn nog enkele woningen en gebouwen waarvan de regenpijpen moeten worden afgekoppeld, zodat schoon hemelwater niet langer in het vuile riool terecht komt.

“Samen maken we de straten veilig en gebruiksvriendelijk voor iedereen.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.