Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Glinstering steen in vorm van bonbon

19202020 Bonbon
Aspergebonbon Koopmans
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Chocolatier Herbert Koopmans uit Tubbergen maakt voor het tweede jaar de aspergebonbon.
Asperges in een omhulsel van witte chocola. De smaak werd niet gewijzigd, het omhulsel wel. Dat kreeg een typisch Tubbergs tintje in de vorm van een glinstering steen, hét symbool van Tubbergen.

“We hebben, samen met de gemeente, voor een supermooie vorm gekozen”, wijst Herbert Koopmans van de gelijknamige bakkerij, patisserie en chocolaterie uit Tubbergen.

In de vitrine van de zaak liggen ze klaar: roomwitte, diamantvormige bonbons, met vele vlakken. Een niet-alledaagse vorm, een moeilijke vorm zelfs, deze kloon van de glinsteringsteen.

“De ingrediënten van de bonbon komen uit Tubbergen: asperges van Oude Luttikhuis uit Mander en de chocola van Koopmans. Met deze vorm kreeg de bonbon een écht Tubbergse uitstraling”, aldus Koopmans.
De glinsteringstenen zijn onder andere verwerkt in plantenbakken op het Raadhuisplein en in het centrum van Tubbergen.

Het was nog even zoeken naar de juiste mal. Daarvoor werd een Belgische bedrijf ingeschakeld. “We hebben een steentje opgestuurd en kregen verschillende proefmodelletjes terug. We zijn aan het testen gegaan en naar een paar aanpassingen hadden we de juiste mal.”

Koopmans is tevreden over het resultaat en vooral ook over de samenwerking tussen bedrijven in Tubbergen en de gemeente.
“We moeten meer samenwerken, als bedrijven en gemeente, juist in deze tijd. Je hebt hier mooie bedrijven en prachtige plekken, heel divers. Die glinstering van Tubbergen, die moeten we laten zien. Daar staan ook deze stenen voor; laat je licht schijnen op de verschillende vlakken, dan is het net een diamant.”

Herbert Koopmans is inmiddels bezig met de ontwikkeling van een andere specifieke bonbon, een nieuw gemeenschappelijk Tubbergs project.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.