Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Almelo

Bijenhof: MBO ruggengraat samenleving

09 21 hengelo yvonnebijenhof
Yvonne Bijenhof bij ROC Hengelo
Beeld: Twente FM

ALMELO/HENGELO - Yvonne Bijenhof uit Almelo staat op de kandidatenlijst van de VVD, op de 48e plek. Ze wordt geïnterviewd op de plek waar industrieel erfgoed en onderwijs samenkomen: de Gieterij in Hengelo van het ROC van Twente.

Industrieel erfgoed

De plek is een bewuste keus van haar: “Ik vind het ontzettend mooi hoe het industriële erfgoed verweven is met deze moderne tijd. Dat is ook echt iets dat bij mij past. Je moet behouden wat goed is en dat vernieuwen en moderniseren waar kan.”

MBO op de kaart

Er is nog een reden voor haar keuze voor de Gieterij. “Het onderwijs. Hier worden de vakmensen van Twente opgeleid. Voor iedere jonge Nederlander begint de basis bij goed onderwijs, goed voor onze economie.” Bijenhof vindt dat het MBO meer op de kaart gezet moet worden: “Het MBO is de ruggengraat van onze samenleving.”

VVD-raadslid in ALmelo

Bijenhof is drie jaar VVD-raadslid in Almelo. Als VVD-kandidaat voor de Tweede Kamer wil ze de stem van Twente zijn. Ze werkt al ruim tien jaar bij het ROC van Twente en was bestuurlijk secretaris van Twenteboard. Een reportage van Twente FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.