Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Wout Weghorst met Oranje naar EK

Sport voetbal op gras
Voetbal op groen veld
Beeld: Twente FM

BORNE - Wout Weghorst is door bondscoach Frank de Boer opgeroepen voor het EK voetbal van aankomende zomer. De spits uit Borne, op dit moment actief bij het Duitse VfL Wolfsburg, hoort bij de definitieve selectie van 26 spelers.


De Boer stelde een voorselectie met 34 spelers samen, waarvan er woensdagmiddag acht afvielen. Marco Bizot, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete, Tonny Vilhena, Anwar El Ghazi en Steven Bergwijn zijn er niet bij tijdens het eindtoernooi. Weghorst verdiende wél een plek in de definitieve selectie.

Het is de eerste keer dat bondscoach De Boer de lange spits opneemt in de definitieve selectie van Oranje. Weghorst zat wel een aantal keer bij de voorselectie, maar viel vervolgens steeds af bij de bekendmaking van de definitieve selectie. De vier interlands die Weghorst achter zijn naam heeft staan, speelde hij allemaal onder Ronald Koeman.

Het EK begint op 11 juni. Twee dagen later komt Oranje voor het eerst in actie tegen Oekraïne. Op 17 juni staat de wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma, vier dagen later treft het Noord-Macedonië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.