Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Basisscholen uit Borne gaan strijd met elkaar aan op hand- en voetbalveld

IMG 2083
Hand- en voetbaltoernooi voor basisscholen Borne
Beeld: Twente FM

BORNE - Het enthousiasme spatte ervan af op de velden van NEO en De Blauwwitters in Borne. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de verschillende basisscholen uit Borne gingen op het hand- en voetbalveld de strijd met elkaar aan. Twente FM nam er een kijkje.


Het jaarlijkse sporttoernooi kon vorig jaar geen doorgang vinden vanwege de coronacrisis, maar dit jaar kan het wél doorgaan. Tot grote vreugde van de kinderen, die fanatiek voor de prijzen spelen.

"We hebben twee weken lang met ze geoefend", vertelt buurtsportcoach Danny Berghuis van Borne Sport voor de camera van Twente FM. "En als het goed is heeft de leerkracht ook met ze geoefend. Dan hebben de kinderen toch een aantal keer handballes gekregen op school."

Naast de reguliere prijzen, spelen de kinderen ook om een fair play-prijs. "We hebben een puntensysteem, waarmee de kinderen fair play-punten aan elkaar uit kunnen delen. Dat is ook belangrijk", zo sluit Berghuis af.

Benieuwd naar de volledige reportage? Bekijk deze hieronder!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.