Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Apollo 8 verliest bij Europees debuut

Apollo208
Dames 1 van Apollo 8 uit Borne
Beeld: Twente FM

BORNE - Apollo 8 leek even op winst af te stevenen tijdens het Europese debuut tegen het Spaanse Sanaya Libby’s La Laguna, maar verloor uiteindelijk met 2-3. In een lege sporthal De Veste kwam de ploeg uit Borne net tekort.


Apollo 8 begon geweldig aan de eerste set, kwam op een 20-15 voorsprong, maar zag hoe La Laguna terugkwam tot 21-21. De Spaanse opponent kreeg vervolgens een setpunt, benutte deze niet en zag hoe Apollo uiteindelijk de eerste set pakte (26-24). In de tweede set nam La Laguna een snelle voorsprong en deze gaf het ook niet meer uit handen (22-25).

In de derde set had Apollo het initiatief echter weer in handen. Het kwam op een 19-11 voorsprong, maar zag wel hoe La Laguna terugkwam tot op drie punten. Uiteindelijk sloot Apollo de set af met 25-20. Apollo leek vastbesloten om de wedstrijd in de vierde set te beslissen. Dat lukte echter niet, ondanks een 4-0 voorsprong. Na een set die eindigde in 18-25 moest er een tiebreak aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen.

Apollo verloor de tiebreak met 12-15 en vergat zich daarmee te belonen voor een goede wedstrijd. Voldoende perspectief echter voor de return in Tenerife van volgende week woensdag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.