Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Realisatie BasisLabs in 14 Twentse gemeenten van start: 'Maakindustrie belangrijk in Twente'

Twente20 Board20 SC
Het officiële tekenmoment voor realisatie BasisLabs
Beeld: Twente FM

BORNE - Afgelopen dinsdag was het officiële tekenmoment in de bibliotheek in Borne: de financiering voor BasisLabs in de veertien verschillende Twentse gemeenten is rond. In deze BasisLabs kunnen jongeren én ouderen bezig met techniek.


Wilja Jurg, directeur en bestuurder van initiatiefnemer Tetem, is blij dat er begonnen kan worden met de realisatie van de labs. "Het budget is er om in elke Twentse gemeente een BasisLab te creëren. Denk dan het werken met 3D-printers en laser cutters. Iedereen kan daarmee aan de slag: het onderwijs, maar ook jonge ondernemers die een test willen maken van iets."

Wethouder Martin Velten van de Gemeente Borne is blij dat er dergelijke labs komen. "Het is belangrijk dat jongeren en ouderen met elkaar in contact komen. Het past ook in de opzet van de nieuwe bibliotheken: niet alleen een ruimte om boeken te lenen en te lezen. Het is een ontmoetingsplek. Voel je je eenzaam, wat vervelender dan voor corona... Dan kan je hier naartoe komen."

Lang was het wachten totdat de financiering rond was, maar mede door een bijdrage van Twente Board is het mogelijk om veertien BasisLabs te realiseren. "Maakindustrie is in Twente erg belangrijk, daar zijn we een goede regio in", zo vertelt John van der Vegt van Twente Board. "Het is belangrijk dat er mensen geïnteresseerd raken door de techniek. We hebben een bijdrage geleverd van bijna 100.000 euro. Voor ons is het belangrijk dat we dat geld kunnen bijdragen en dat er vernieuwend bezig kan worden gegaan met de techniek."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.