Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Moeilijke eerste dagen voor Pol in Dakar 2022: 'Brrr, zo koud'

Pol20 Mirjam
Mirjam Pol in de Dakar 2022
Beeld: Twente FM

SAOEDI-ARABIË - De eerste etappe van de Dakar 2022 werd een echte uitdaging voor Mirjam Pol uit Borne. De motorrijdster begint met de griep aan het grote evenement dat dit jaar georganiseerd wordt in Saoedi-Arabië.


"Brrr, ik heb het telkens zo koud, het was vanmorgen nog niet eens 5 graden", zo laat Pol weten via haar Facebook-pagina na de eerste échte etappe. "Dit was echt een zware dag, wat een begin van de rally. Gisteren (zaterdag, red.) had ik al het gevoel dat ik telkens een 'plaatje' achterliep. Nou, dat klopte! M'n instrumenten om goed te navigeren bleken niet juist afgesteld."

Door die flinke 'handicap' moest Pol 'haar verlies pakken'. "Hoe ik ook zocht naar een waypoint, ik had geen flauw idee waar ik was." Door het missen van één van die waypoints incasseerde Pol een tijdstraf van vijftien minuten. "Doordat er een probleem was met mijn roadbook wist ik niet exact waar ik zat dus heb ik geen spijt van mijn keuze."

Zondag merkte Pol dat ze niet 'fris en fruitig' op haar motor zat. "Dat heeft waarschijnlijk te maken met m'n grieperige gevoel", vervolgt Pol. Uiteindelijk bleef de schade beperkt, omdat de andere deelnemers ook moeite hadden met het navigeren. Op papier hield ze zich prima staande met een 67e plek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.