Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Joy Beune niet naar Olympische Spelen in Peking: 'Dat was wel even een klap'

Schaatsen
-
Beeld: Twente FM

BORNE - Joy Beune uit Borne liep op het Olympisch Kwalificatietoernooi schaatsen een ticket voor de winterspelen in Peking mis. De 22-jarige schaatsster baalt er flink van, maar heeft de focus inmiddels verlegd naar het NK Allround van eind januari.


Beune greep op de 1.500 meter, 3.000 meter en 5.000 meter naast een startticket voor de Olympische Spelen. "Ik heb er even flink van lopen balen, maar dat is nu wel voorbij. Ik heb mijn zinnen inmiddels gezet op het NK Allround, waar een plaats voor het WK Allround te verdienen is", zo vertelt Beune in gesprek met Twente FM.

"Als ik het terugkijk... Tuurlijk, op zo'n drie kilometer kom ik in de laatste rondjes net tekort. Dat is puur uithoudingsvermogen, denk ik. Ik heb alles wat in me zat, eruit gegooid. Sowieso maandag, tijdens de drie kilometer. Dat was de afstand waar ik de meeste kans op maakte. Toen ik er daar niet bij zat, was dat wel even een klap in mijn gezicht", aldus Beune.

Toen ik er daar niet bij zat, was dat wel even een klap in mijn gezicht

De focus gaat nu op het NK, waar er een plaats te verdienen is voor het WK. Op 22 en 23 januari wordt het NK Allround verreden. "Tijdens het OKT was het voor mij op drie afstanden net niet, het allrounden zit er dus wel prima in", gaat Beune verder. "Ik wil dat laatste ticket voor het WK Allround bemachtigen, al is er natuurlijk veel concurrentie."

Het NK Allround wordt verreden in Heerenveen (Thialf) en is via de publieke omroep te volgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.