Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Pol knap eerste in damesklassement van Dakar 2022 bij motoren

40 josemariodias 000568 38910201
Mirjam Pol in de Dakar 2022
Beeld: Twente FM

SAOEDI-ARABIË - De Dakar 2022 verloopt vooralsnog voorspoedig voor Mirjam Pol uit Borne. Ze staat op dit moment eerste in het damesklassement bij de motoren, al heeft ze wat last van fysieke ongemakken.


Pol ging al vroeg naar Saoedi-Arabië om zich optimaal voor te bereiden op de Dakar. "Ik ben blij dat ik toch weer die voorbereidingstijd heb genomen, ook al had het voor het afstellen van mijn motor geen zin omdat het parcours voor de shakedown al geheel kapotgereden was door vrachtwagens. Ik was flink verkouden en had kiespijn maar had nog de tijd om daarnaar te laten kijken", zo geeft ze aan.

Waar veel mensen bij Saoedi-Arabië denken aan de hitte, valt dat in de ochtenden nog vies tegen. "Zeker op de verbindingsroutes 's ochtends trek ik alles wat ik bij mij heb aan extra kleding aan, om zo warm mogelijk te blijven. Ik zie er soms uit als een Michelin-poppetje maar blijf wel lekker warm", zo lacht Pol.

Pol wist het damesklassement bij de motoren al één keer eerder te winnen. In 2009 was ze de beste in Zuid-Amerika. Ze wil er alles aan doen om de winst wederom binnen te slepen. "Hoe mooi zou dat zijn? Zoveel jaar na mijn overwinning in Zuid-Amerika. Ik ga alles op alles zetten om dat doel te bereiken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.