Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Dakar etappe 6 voor motoren en quads geneutraliseerd: 'Het was een drama'

40 rodrigobarreto 0206519 38910201
Mirjam Pol in de Dakar 2022
Beeld: Twente FM

SAOEDI-ARABIË - Etappe 6 van de Dakar voor motoren en quads is vrijdag na zo'n 100 kilometer geneutraliseerd. De motoren en quads volgden de route die ook de trucks en auto's hadden afgelegd, maar door de slechte weersomstandigheden werd dat te gevaarlijk.


Mirjam Pol keek vol goede moed vooruit naar etappe 6, maar kan wat eerder aan de rustdag. "Ik had me zeker op deze dag verheugd, ook gisteren was het een mooie dag met heel veel uitdagingen. Maar er wordt, zeker in de Dakar rally, niet zomaar een special geneutraliseerd. Dat wordt enkel gedaan als de organisatie niet meer garant kan staan voor de veiligheid van de deelnemers."

Pol was blij dat de etappe uiteindelijk geneutraliseerd werd. "We hebben enkel het eerste gedeelte van de special kunnen rijden en dat was een drama. Ik had niets te vertellen over de motor, de sporen waren zo diep! Die hele route is kapotgereden, overal onverwachte gaten en stenen. Je moest zo voorzichtig rijden, dat is niet leuk meer."

Pol is nog steeds de beste in het damesklassement bij de motoren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.