Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Pol doet goede zaken in Dakar 2022: 'Lange, zware, maar mooie dag!'

40 marcelomachadodemelo 0826952 38910201
Mirjam Pol in de Dakar 2022
Beeld: Twente FM

SAOEDI-ARABIË - Mirjam Pol blijft de beste dame bij de motoren in de Dakar 2022. De coureur uit Borne heeft haar voorsprong in het damesklassement na de laatste etappe uitgebouwd tot 3 uur en 10 minuten.


Pol heeft genoten van de laatste etappe. "Heel veel mooie, hoge, zachte en hele moeilijke duinen vandaag! Op een gegeven moment dacht ik: echt? Zo hoog? Zo steil? Maar dan zie ik iemand helemaal op de top staan en dan denk ik, Oké, Als een ander het kan, dan kan ik het ook!"

Na het eerste gedeelte van de etappe werd het wat minder bij Pol, al bleef de schade beperkt. "Ik heb heerlijk gereden vandaag, in elk geval tot aan de tankstop. Na de tankstop reed ik een heel lang stuk alleen en toen leek ik wel in te kakken, tenminste daar heb ik snel last van. Als je met meerdere rijders bent vind ik leuker, dan til je elkaar naar een hoger niveau. Maar goed, ik mag niet klagen, het was een lange, zware maar ook een hele mooie dag mét een goed resultaat aan de finish!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.