Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Borne

Stof happen voor Mirjam Pol in Dakar: 'Eigenlijk een saaie dag'

40 marcelomachadodemelo 0826952 38910201
Mirjam Pol in de Dakar 2022
Beeld: Twente FM

SAOEDI-ARABIË - Mirjam Pol heeft de negende etappe van de Dakar goed doorstaan. De coureur uit Borne verdedigde met succes haar voorsprong in het damesklassement bij de motoren, al was etappe 9 een groot verschil met etappe 8.


Waar Pol in etappe 8 lang alleen reed, had ze dinsdag constant gezelschap van haar Argentijnse en Canadese teamgenoten. Hierdoor reed Pol wel bijna de hele dag in het stof. "Eigenlijk was het een saaie dag maar wel eentje waar ik continu alert moest blijven door het stof. Ik heb van alles geprobeerd om andere rijders af te schudden en dat kost tijd als het zo stoffig is. Vervolgens verloor ik ook nog eens tijd omdat ik naar de juiste cayon zocht."

Pol wist haar teamgenoten uiteindelijk wel van zich af te schudden. "Door het vele stof moest ik op een gegeven moment op volle snelheid strak in de rem waardoor ik ín de duin reed in plaats van de duin óp. Ik reed heel hard, lette even niet op, zag de duin te laat en reed er vol in!"

Verder was het een vrij rustige dag voor Pol. Woensdag moet ze vroeg op, want de eerste motor die morgen vertrekt uit het bivak start al om 03.50 uur. Pol staat op dit moment 59ste in het klassement bij de motoren. Daarmee staat ze op de eerste plaats bij de dames.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.