Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Borne

Winnaar women's trophy Dakar 2022

Mirjam20 Pol20202220na20finish
Mirjam Pol 2022 na de finish
Beeld: Twente FM

BORNE - Mirjam Pol eindigde in de 12e en laatste etappe van Dakar 2022 als 62e.


Mirjam Pol is bijna verbaasd: “Die laatste etappe! Dat had ik niet gedacht maar daar hebben we, allemaal geloof ik, nog heel erg van genoten. Gisteren had ik natuurlijk veel tijd verloren en ook nog eens straftijd moeten incasseren waardoor ik vandaag verder achter in het klassement moest starten. Daardoor dacht ik dat ik de onderlinge strijd die ik met een paar teamgenoten had, wel kon vergeten."
Pol eindigde op de 49e plaats en won daarmee de Woman's Trophy bij de vrouwen in Dakar 2022.

Groeiproces
Pol heeft ontzettend genoten van het rijden, de special stages, het team, de motor en haar teamgenoten. “Mijn voorbereiding was supergoed en daardoor krijg je een heerlijk gevoel van zelfvertrouwen. Ik ben gegroeid, als mens en als rijder. Je weet dat het klopt, je weet dat je voluit kan gaan. Andere motorrijders die normaal gesproken een tandje te snel zijn en die je laat gaan, maar waarvan je nu voelt; yes, ik kan dat bijhouden.”

Tak-Tak-Tak
Het is een rally waar de Nederlandse Mirjam Pol met trots en een heel goed gevoel op terugkijkt. “Ik heb gewoon een hele goede rally gereden, ik heb het met het rijden zo naar mijn zin gehad, heb er echt van genoten. Het is zo fijn als alles klopt, dat gevoel van ‘tak-tak-tak’, alles loopt zoals het hoort en dat m’n motor doet wat ík wil, op het moment dat ík dat van hem vraag!”, omschrijft Pol haar negende Dakar. Beetje jammer dan toch van het minpuntje; het grieperige gevoel. Het vroeg veel energie om te herstellen. Maar, het beste medicijn is de prachtige medaille en de Women’s trophy die ze morgen mee naar huis neemt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.