Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Start bouw Knarrenhof Oldenzaal

Bouwhekken20werkzaamheden20 NHO
Bouwhekken werkzaamheden Knarrenhof
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Direct na de bouwvakvakantie is er een start gemaakt met het bouwrijp maken van het kavel aan de Thijsniederweg in Oldenzaal.


Naar verwachting zal er in 2023 een start gemaakt gaan worden met de bouw van het eerste noabershof in Oldenzaal. Ruim 7 jaar na het eerste initiatief voor een collectieve woonvorm voor senioren door Otto Engels en Henk Köiter. Het plan aan de Thijsniederweg voorziet in 23 woningen plus een gemeenschappelijke ruimte. Het aanvankelijke plan, overeenkomstig de filosofie van het Noabershof, voorzag in een mengvorm van koop- en huurwoningen. Met het afhaken van WBO Wonen gaat de realisatie van sociale huurwoningen helaas niet door.

Op donderdag 29 september is er een informatieavond in hotel Het Landhuis, Bentheimerstraat 118, Oldenzaal. Op het programma staan een terug- en vooruitblik en wordt meer info gegeven over de planning en procedures over het reserveren van de woningen. Alle belangstellenden zijn welkom. De inloop is vanaf 19.00 uur en de start staat gepland om 19.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.