Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Borne

Mirjam Pol wint de Women Fim Bajas World cup

20221204 mirjam20pol
Mirjam Pol Women FIM Bajas World Cup 2022
Beeld: Twente FM

BORNE - Mirjam Pol heeft de Women Fim Bajas World Cup 2022 gewonnen.
De finalewedstrijd voor de FIM Bajas World Cup competitie 2022 was in Dubai. Bij de dames heeft Mirjam Pol na een foutloze eerste dag de WK-titel binnengehaald. Met een klein budget heeft Mirjam alle wedstrijden waaraan ze deelnam weten te winnen. Na de Dakar en de Rally Raid wereldtitels was dit voor de Nederlandse coureur de derde hoofdprijs van het jaar.

“Ik heb echt genoten. Ik was snel, alert en heerlijk in mijn element in de zandduinen. Ik ben oprecht blij met deze wereldtitel. Het was een pittig jaar maar uiteindelijk kijk ik met erg veel genoegdoening terug op alle wedstrijden", aldus de motorrijdster uit Borne.
Pol heeft nu twee wereldtitels in één jaar en dat mag een uitzonderlijke prestatie genoemd worden. “Het gaat ook echt niet zo makkelijk als het nu lijkt. Letterlijk, bloed, zweet en tranen en af en toe een behoorlijke dosis vertwijfeling heeft het gekost. Toch ben ik blij dat ik nooit heb opgegeven", zo laat Mirjam Pol vanuit Dubai weten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.