Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Ukraine Liberation Orchestra and Choir in Ootmarsum

44 simonenjudas
De Simon- en Judaskerk in het historische centrum van Ootmarsum.
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - Op 26 december, tweede kerstdag, speelt het Ukraine Liberation Orchestra and Choir speelt een kerstporgramma in Simon en Judas-kerk in Ootmarsum.


De gemeente Deventer en de Deventer schouwburg zijn afgelopen voorjaar een opvanghuis begonnen voor Oekraïense vluchtelingen in het Irishuis. Beiden wilden een opvang creëren voor vluchtelingen met een artistieke achtergrond dat zich vormde tot het Ukraine Liberation Orchestra and Choir. Het concert in Ootmarsum wordt in het Twents uitgevoerd door de bariton Volodymyr Yefimenko.

Ukraine Liberation Orchestra and Choir

De musici spelen in hun thuisland bij de grote symfonieorkesten en operaorkesten. De zangers werken in professionele koren of zijn solist bij de opera van Charkov, Kiev en Dnjipro. Het Ukraine Liberation Orchestra and Choir spelen onder leiding van de Ootmarumse dirigent Jeroen Weierink. Het concert wordt geproduceerd door bureau Nootsprong en Muziektheater Bureau Mélange.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.