Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Marieke Mentink uit Deurningen genomineerd voor Media Award

Marieke20 Mentink20 Deurningen
Nominatie Vrouw in de Media Award 2022
Beeld: Twente FM

TWENTE - Marieke Mentink uit Deurningen is één van de genomineerden voor de Vrouw in de Media Award 2022. Het publiek kan stemmen op de kandidaten tot en met 14 januari.


Vrouwen zijn nog altijd ondervertegenwoordigd op de radio, televisie, in kranten en in digitaal nieuws. In 2021 lag het percentage vrouwen dat als expert aan het woord kwam op 26,7 procent.
Met de Vrouw in de Media Awards willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Tot en met 14 januari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. De winnaressen komen vervolgens op de nominatielijst voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2022.

Tot 1 december 2022 kon er door journalisten en het publiek namen worden voorgedragen op vrouwindemedia.nl.

De genomineerden: Mirjam Admiraal voormalig bedrijfsjurist Wehkamp, Marinka Hamstra huisarts in Hengelo en bestuurder van HuisartsenZorg Twente, Jessica Kloosterboer IC verpleegkundige, schrijfster en actief twitteraar over met name haar werk op de IC, Ina Kuper bestuurder/directeur Isala Klinieken Zwolle, Heleen Lansink-Marissen De Melktapperij, Marieke Mentink directeur Dura Vermeer Hengelo, Caroline van der Plas voorvrouw van BBB, Sterrin Smalbrugge Ecoloog en Trudy Vos vanaf 1 februari a.s. voorzitter College van Bestuur ROC van Twente.

Tot en met 14 januari kan er op de genomineerden per provincie gestemd worden op vrouwindemedia.nl. Op 17 januari wordt de winnares bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.