Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Sporters in de schijnwerpers op Sportgala Dinkelland

Winnaars20sportgala20 Dinkelland
Winnaars sportgala Dinkelland
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Na twee jaar afwezigheid vanwege corona werd voor de 11e keer het sportgala van de gemeente Dinkelland georganiseerd.


Het gala vond net als voorgaande jaren plaats in een volle zaal in het gemeentehuis in Denekamp en kende louter winnaars.
De prijzen in vijf sportcategorieën werden uitgereikt, evenals de publieksprijs, de sportwaarderingsprijs en de persprijs. Ook werden de deelnemers aan de Special Olympics in het zonnetje gezet.

De voorgedragen kandidaten kwamen uit maar liefst 10 verschillende sportdisciplines. In alle categorieën werden in totaal 22 kandidaten voorgedragen. Alle kandidaten kregen tijdens het sportgala lof voor hun bijzondere prestaties. Sportief Dinkelland liet zien dat zowel in de breedte als aan de top, ook na corona, fantastische sport op hoog niveau werd beoefend. Het sportgala bleek
wederom een goed platform om al deze sporters uitgebreid in het zonnetje te zetten.

Publieksprijs
Dit jaar werd voor de 6e keer de publieksprijs uitgereikt en wel aan Stijn Roelink en DTC ’07 heren 1. Zij hadden via Facebook de meeste stemmen verzameld.

Sporttalent
Uiteraard was de jeugd volop vertegenwoordigd op het sportgala. Maar liefst vijf kandidaten werden voorgedragen in de categorie sporttalent van Dinkelland 2022. De winnaar van deze prijs werd bekend gemaakt door Martijn Brilhuis, die volleybalt op landelijk niveau en in 2018 tot Sporttalent van 2017 werd gekroond. Martijn mocht de prijs overhandigen aan Jesse Berkers uit Lattrop. Deze
jonge talentvolle en gedreven ruiter werd 3 keer Overijssels kampioen, maakte onderdeel uit van het Nederlands team en mocht mee naar het jeugd EK waar hij de beste Nederlandse combinatie was.

Persprijs
De persprijs, uitgereikt door Bert Holst van de redactie Oldenzaal van de TC Tubantia, ging naar Kees Tel uit Ootmarsum. Kees is vanaf het ontstaan al betrokken bij de Schaatsclub Ootmarsum. De voorzitter van Schaatsclub Ootmarsum, die geen ijsbaan en clubaccommodatie meer heeft en het aantal leden dramatisch heeft zien dalen, blijft onvermoeibaar doorgaan met een welhaast
onmogelijke missie: het realiseren van een ijsbaan. De Persprijs van de Twentsche Courant Tubantia is daarom vooral voor Kees Tel een aanmoediging om door te gaan.

Sportvrouw
Tess von Piekartz, ex-volleybalster van het Zwitserse Smaesch Pfeffingen, mocht de winnares bekend maken in de categorie sportvrouwen. Yke Groener wist, na haar titel Sporttalent 2018, ook de titel bij de sportvrouwen in de wacht te slepen door haar uitstekende prestaties bij het zwemmen. Zo werd ze onder andere drie keer Nederlands kampioen op zowel de korte als de lange baan en mocht ze deelnemen aan de Europese kampioenschappen.

Jeugdsportploeg
Bij de jeugdsportploegen waren dit jaar vijf ploegen die in aanmerking kwamen voor de titel. In deze categorie ging de jongens estafetteploeg van De Dinkel er met de prijs vandoor. Dit jonge talentvolle team werd kampioen van Gelderland en Overijssel en behaalde tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen in Eindhoven een bronzen plak op de 4x200 vrije slag. De prijs werd uitgereikt door burgemeester John Joosten.

Sportman
In de categorie sportman streden maar liefst vijf kandidaten voor de titel. Voormalig wielrenner Marcel Kittel, die 14 etappes in de Ronde van Frankrijk won, vier in de Ronde van Italië en één in de Ronde van Spanje, reikte de prijs uit aan Jelle Johannink. Deze wielrenner uit Denekamp leverde in 2022 een unieke prestatie en werd voor de eerste keer in zijn loopbaan Nederlands Kampioen bij de Elite Zonder Contract. Ook schreef hij diverse wedstrijden op zijn naam zoals de Zuiderzeeronde en de Tijdrit Oder Rundfahrt. Zijn uitstekende prestaties leverden hem een profcontract op.

Sportploeg
In de categorie sportploeg waren vier teams voor de titel sportploeg van Dinkelland genomineerd. Winnaar werd DTC ’07 heren 1 dat uit handen van wethouder sport Richard de Way de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen. Zij werden kampioen en dat leverde promotie naar de 4 e klasse op. Ze schreven hiermee clubgeschiedenis.

Sportwaarderingsprijs
Dit jaar werd voor de vierde keer de Sportwaarderingsprijs uitgereikt, een prijs voor het meest aansprekende evenement en de daarvoor actief zijnde vrijwilligers. Dit jaar mochten de organisatie en de vrijwilligers van de Klootschietersmarathon deze prijs uit handen van Erik Hemmer, vicevoorzitter van de gemeenteraad, in ontvangst nemen.

Traditiegetrouw werden aan het begin van het sportgala de kampioenen die Dinkelland rijk is gehuldigd. De vele prijsuitreikingen werden afgewisseld met optredens van zangeres Cato Rerink en Lez Move van dansschool LEZ Studio. Het gala werd afgesloten met het nummer We Are The Champions van Queen, een hulde die alle aanwezige sporters meer dan terecht toekwam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.