Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Statushouders aan het werk

Poffers202201
Joris Poffers van VVD Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Joris Poffers van de VVD Dinkelland wil onderzoeken om meer statushouders aan het werk te krijgen.


In het Collegeakkoord ‘vernieuwen, verbinden en versterken’ van de gemeente Dinkelland staat dat “Een toegankelijke en inclusieve samenleving betekent dat iedereen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk meedoet aan de maatschappij. Elke inwoner moet de mogelijkheid hebben mee te doen en zich te ontwikkelen.

” De Dinkellandse VVD staat hier volledig achter en vindt dat dit ook voor onze, mogelijk nieuwe inwoners moet gelden aldus de fractievoorzitter van de Dinkellandse VVD op Twente FM.

Landelijk en Europees schiet de overheid al jaren ernstig tekort in het beperken van de instroom van migranten. Daarom wordt de spreidingswet hoogstwaarschijnlijk per 1 september van kracht waardoor gemeenten gedwongen kunnen worden om meer asielzoekers en statushouders op te vangen.

"We kunnen hierbij een afwachtende houding aannemen en het op ons af laten komen, maar het heeft onze voorkeur om alvast te anticiperen op de mogelijkheid dat dit scenario zich voor gaat doen. Daarnaast is de nieuwe wet inburgering per 1 januari 2022 ingegaan waardoor de regie van de inburgering weer bij de gemeenten is komen te liggen", aldus Poffer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.