Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Op zoek naar Jan Gat in Weerselo

Les20 Miezerable
Les Miezerables
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Het Zatlappenfestival wordt dit jaar gevierd op zondag 12 februari in café de Troll in Weerselo. Ook wordt de nieuwe Jan Gat bekend gemaakt.


“Meer dan tweehonderd Les Miezerables-aanhangers passen er niet in en het is ook groot zat,” aldus Erik Jan Post op Twente FM. “Zo weten we zeker dat we het feest met alleen maar gezellige mensen vieren.” Ria Valk is deze editie de hoofdgast op het festival. Ria Valk treedt in de voetsporen van Bonnie St. Claire, Koos Alberts, Dries Roelvink, Imca Marina, Vader Abraham, Ben Cramer, Ronnie Tober en Jacques Herb.

Zij hebben allemaal opgetreden tijdens het Zatlappenfestival begeleid door het Rembrandtduo.

Jan Gat
Belangrijk moment tijdens het Zatlappenfestival is de uitreiking van de Jan Gat-award.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan iemand die veel voor de Weerselose gemeenschap betekent of heeft betekend maar die nog niet eerder is onderscheiden. De longlist met genomineerden wordt bepaald door oud-winnaars van de Jan Gat-award. "Deze komen donderdagavond bijeen op een niet nader te noemen adres", aldus Post. Burgemeester Joosten van Dinkelland komt de Jan Gat award uitreiken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.