Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Lokaal Dinkelland stelt vragen over ‘Gemeentehoes’

Weerselo voormalig gemeentehuis
Weerselo voormalig gemeentehuis
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Zijn er al plannen voor de invulling van de begane grond van het voormalige gemeentehuis in Weerselo? Lokaal Dinkelland stelt dinsdagavond 7 februari hierover vragen in de raadsvergadering.


Het oude gemeentehuis in Weerselo zou een ‘Gemeentehoes’ worden. Onder de naam The Fifties wilden Gerda Hofste, Rob Wesselink en Frans Koop van het pand een soort bijenkorf maken waar de hele bevolking wat aan had, met een Grand Café, kleinschalige detailhandel vier appartementen op de bovenverdieping, een paar gastenkamers, een toeristisch informatiepunt en het behoud van de voormalige Raadzaal als locatie voor recepties en andere groepsbijeenkomsten.
Daarnaast nog een algemeen commerciële ruimte op de begane grond voor een dienstverlenend bedrijf dat veel mensen over de vloer krijgt.

Vier jaar verder...

“Inmiddels zijn we vier jaar verder en is het al heel lang onduidelijk wat er op de begane grond gaat gebeuren”, stelt Benny Tijkotte van Lokaal Dinkelland in het radio interview met Twente FM. De fractie stelt vanavond hierover vragen.
Aanleiding voor die vragen is de gemeentelijke publicatie in Dinkellandvisie, waarin de gemeente aankondigt de beslissingstermijn voor een wijziging op een al verleende vergunning voor twee logiesverblijven in dit pand te verlengen.

Overleg met eigenaren?

Lokaal Dinkelland wil weten waarom de gemeente verlenging vraagt van de beslistermijn en of er al overleg heeft plaatsgevonden met de eigenaar/initiatiefnemer over plannen voor ontwikkelingen op de begane grond.
De fractie vraagt of de gemeente de eigenaar gaat houden aan de voorwaarden van de destijds uitgeschreven prijsvraag, die ideeën moet opleveren voor reuring vanaf deze locatie. “Het gemeentehuis was toen voor een prikje te koop. Het ging er vooral om dat er een plan werd ingediend dat zorgde voor reuring in de kern van Weerselo en de jury koos voor dit plan. Maar er gebeurt maar niets. Het gebouw is nu grondig gerenoveerd. Met de appartementen is men in een vergevorderd stadium. We zijn nu heel benieuwd welke activiteiten er op de begane grond ontwikkeld worden. De geruchten doen nu de ronde dat op de begane grond een buitenschoolse opvang komt. Dat verbaast ons wel een beetje, en we vragen ons af of dat wel voldoet aan de criteria die toen gekozen zijn”, aldus Tijkotte.

Houden aan afspraken

Lokaal Dinkelland vindt dat de inschrijvers die de prijsvraag gewonnen hebben, zich ook moet houden aan de afspraken die gemaakt zijn. “Anderen hadden misschien ander plannen en zijn daarop afgewezen. We zijn nu een jaar of vier verder, we zijn benieuwd of er concrete plannen ontwikkeld worden en waar men aan zit te denken.”
De vergadering begint dinsdag 7 februari om 19.30 uur en is ook te volgen via de website van de gemeente Dinkelland.
Het interview met Benny Tijkotte is te terug te horen op www.twentefm.nl
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.