Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Edwin Banierink is Jan Gat 2023

Jan20 Gat202023
Jan Gat 2023
Beeld: Twente FM

WEERSELO - Burgemeester Joosten van Dinkelland was traditiegetrouw speciaal naar café de Troll gekomen om de Jan Gat-award uit te reiken.


Anders dan de naam doet vermoeden, is de Jan Gat-award een serieuze award die wordt uitgereikt aan een Weerseloër die veel voor de gemeenschap doet, maar daarvoor nog niet eerder geëerd is. De award is een initiatief van pretorkest Les Miezerables en wordt elk jaar uitgereikt op het Zatlappenfestival.

De verrassing was groot voor Banierink: hij was met een smoes naar het Zatlappenfestival gelokt. Toen de burgemeester echter zijn verdiensten begon op te noemen, viel bij hem al snel het kwartje.

Verdiensten
Banierink is actief betrokken bij de werkgroep dodenherdenking en zet zich in voor de kerk. Ook koor Rejoice kan op zijn inzet rekenen. Bij de harmonie is hij al jaren lid van het bestuur. 4 jaar geleden werd hij voorzitter omdat de harmonie anders zonder kwam te zitten.

Zijn voorzitterschap vervult hij sindsdien met verve, naast zijn andere taken voor de harmonie. Hij neemt deel aan verschillende werkgroepen, is ook voorzitter van de concertcommissie, ondersteunt de activiteitencommissie en heeft een voortrekkersrol bij allerlei extra taken van de harmonie, zoals de Megaparty, de potgrondactie en de kerstloterij. Dan is hij ook nog actief in de sponsorcommissie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.