Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Duizenden lampjes in verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen

20200221 optocht20tubbergen203
Wagens tijdens de verlichte optocht in Tubbergen
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - "Een paar laatste loodjes nog maar in principe ligt alles op schema", aldus Gerald Hampsink van de verlichte carnavalsoptocht in Tubbergen vrijdagmorgen op Twente FM.


"Er gaan tienduizenden lampjes op en dat gaat er vaak na de optocht in Albergen op en voor de optocht van Oldenzaal weer af, een enorme klus", alsdus Hampsink. Er doen 13 verlichte praalwagens mee en er zijn loopgroepen met in totaal 2000 mensen die de tocht in het centrum van Tubbergen te voet afleggen. Speciaal voor de optocht worden de lantaarnpalen langs de route gedurende de optocht uitgeschakeld.

De entree is vier euro voor volwassenen, kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. Parkeren is gratis maar wel verzoekt de organisatie de parkeerverwijzingsborden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. De optocht begint vrijdagavond om 19.00 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.