Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Joosten:'Paasvuur moet blijven'

Paasvuur
paasvuur
Beeld: Leon de Man

DINKELLAND - Bijna alle ruim twintig paasvuren in de gemeente Dinkelland mogen gebouwd worden. Met twee paasvuurbouwers is de gemeente Dinkelland in gesprek over aanpassingen, zodat het paasvuur op Eerste Paasdag alsnog kan branden.


In zijn column van deze week blikt burgemeester John Joosten van Dinkelland terug op de ontstane onzekerheid bij organisatoren. Als gevolg van striktere regelgeving voor bescherming van kwetsbare natuur staan ook de paasvuren onder verscherpt toezicht.

De gemeente liet daarom al proactief berekeningen uitvoeren om te kijken of en welke vuren problematisch zouden zijn. Inmiddels is dit met organisatoren doorgenomen.

Het gaat hier in Dinkelland om vijf paasvuren. 'Uit onze berekeningen blijkt dat er alsnog drie paasvuren gewoon doorgang kunnen vinden. Met de overige twee zijn we in overleg om mogelijke aanpassingen in omvang en/of locatie te bespreken', aldus Joosten in de column.

Joosten hoopt dat hiermee duidelijkheid is geschept. Wel laat hij weten dat de gemeente niet blij was met de overhaaste aanpak van de Provincie Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.