Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Schop in de grond bij het Eeshofbos in Tubbergen

Schop20in20de20grond202201280x853
De schop gaat in de grond.
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Het Eeshofbos in Tubbergen wordt de komende maanden opgewaardeerd tot een toegankelijk en beleefbaar bospark. De eerste schop daarvoor ging deze week in de grond.


Het bospark wordt een uitnodigende groene verbinding tussen het centrum van Tubbergen, de zorginstellingen, de sportaccommodaties en het buitengebied. Hierdoor is het voor inwoners, toeristen en voor de bewoners van de zorginstellingen aantrekkelijker om in het bospark te verblijven.

Het plan werd in 2018 opgesteld. Nu, bijna vijf jaar later, is het dan zover. Wethouder Ursula Bekhuis zette op 21 februari samen met Melanie Hebels en Evelien Klijndijk van Zorggroep Sint Maarten en andere betrokkenen, symbolisch de eerste schop én enkele rododendrons in de grond.
Hiermee is het startsignaal gegeven voor de opwaardering van het Eeshofbos. “Met dit plan wordt geïnvesteerd in een prettige en veilige leefomgeving waardoor het straks fijn is om in het Eeshofbos te verblijven en elkaar te ontmoeten. Vanaf april kan men genieten van het opgewaardeerde Eeshofbos”, vertelde wethouder Ursula Bekhuis.

Werkzaamheden

Waterschap Vechtstromen is begonnen met het ‘baggerwerk’. Baggeren is het uitvoeren van alle werkzaamheden bij het weghalen van zand, slib en andere lagen van de waterbodem. Na het baggeren wordt de beschoeiing (houten palen en planken langs de waterlijn) in de beek geplaatst. Dit duurtongeveer twee weken.
Ondertussen wordt er ook gewerkt aan de paden en worden er nieuwe bruggen geplaatst. Als alles op rolletjes verloopt, worden eind maart de nieuwe bruggen geplaatst en wordt er nieuwe asfaltverharding aangebracht op de paden.
In de tweede helft van maart wordt de beplanting aangelegd. Begin april zijn naar verwachting alle werkzaamheden afgerond en kunnen bewoners en overige bezoekers genieten van het opgewaardeerde Eeshofbos.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.