Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Alle nog te bouwen 20 starterswoningen in Tubbergen al verkocht

Overhandiging20omgevingsvergunning202201280x854
Overhandiging van de omgevingsvergunning
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Groen licht is er voor de bouw van 20 starterswoningen in Tubbergen. De gemeente reikte officieel haar vergunning uit aan Koopman Vastgoed voor het bouwen van woningen aan de Industriestaat. De woningen zijn inmiddels al verkocht.


Koopman Vastgoed startte hiervoor in november ’21 met de bestemmingsplanprocedure. Na anderhalf jaar is nu de vergunning verleend en kan er gebouwd worden. Boudewijn Koopman nam de omgevingsvergunning in ontvangst. Wethouder Ursula Bekhuis sprak lovende woorden over de samenwerking tussen Koopman Vastgoed en de gemeente. "Iedereen stond open voor elkaars ideeën en samen zijn we tot dit plan gekomen. Een mooie aanvulling voor Tubbergen”, aldus de wethouder.

Inbreiding voor uitbreiding

De bestaande bebouwing, ook wel bekend als het KOVU-pand, is in het najaar van 2022 gesloopt. Hierdoor is er voldoende ruimte ontstaan voor 20 starterswoningen aan de Industriestraat.
In totaal worden 5 blokken van 4 rijtjeswoningen gebouwd. Gedurende het proces was er al veel animo voor de starterswoningen en vlogen ze als warme ‘huizen’ over de toonbank. De starterswoningen zijn inmiddels allemaal verkocht. En ook nog eens allemaal aan Tubbergenaren. “We proberen te bouwen voor starters, waarbij inbreiding gaat voor uitbreiding. Het is belangrijk dat de jeugd in onze gemeente kan blijven wonen. Het bouwplan aan de Industriestraat maakt dit mogelijk”, laat wethouder Ursula Bekhuis weten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.