Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Inwoners Dinkelland praten mee over nieuwe Cultuurvisie

Viool
Viool
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Het cultuuraanbod in de kernen van de gemeente Dinkelland is het thema van de rondetafelgesprekken die in de gemeente gehouden worden over de nieuwe Cultuurvisie voor Dinkelland. Inwoners, bedrijven en culturele instellingen worden hiervoor uitgenodigd.vóór 8 maart

In opdracht van de gemeente organiseert BMC Cultuur & Erfgoed drie rondetafelgesprekken met inwoners, bedrijven en culturele instellingen over wat zij belangrijk vinden aan het culturele aanbod in de eigen kern. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 14 maart van 19.00 tot 22.00 uur in Hotel de Schout te Denekamp, Burg. Hoogklimmerstraat 2, op donderdag 16 maart van 19.00 tot 22.00 in Gasterij Oatmössche te Ootmarsum, Commanderieplein 3 en op maandag 20 maart van 19.00 tot 22.00 uur in Partycentrum Ensink te Weerselo, Lemselosestraat 4.

Volgens de organisatoren kan cultuur bijdragen aan een gezonde leefstijl, aan de leefbaarheid en aan de beleving van inwoners en bezoekers. 'Daarnaast kan cultuur een impuls geven aan recreatie en toerisme in de gemeente. Het huidige cultuurbeleid van de gemeente is historisch gevormd en vraagt om actualisering', aldus gemeente en BMC. Door middel van de rondetafelgesprekken willen ze graag de mening van de inwoners en instellingen horen over de cultuurvisie, welke vormen van cultuur men belangrijk vindt en wat er aan cultuur mist in de eigen omgeving.
Het is de bedoeling dat de cultuurvisie wordt vastgesteld door de gemeenteraad. Deze cultuurvisie is de basis voor het te (her)vormen beleid.


Aanmelden voor 8 maart

Belangstellenden dienen zich aan te melden en aan te geven bij welke bijeenkomst men aansluit. Aanmelden kan via een e-mail aan: [email protected].

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.