Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Van kanker herstelde Moniek rent halve marathon Berlijn 

Sport hardlopen
Hardlopen
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM - ''Berlijn is één van de marathons die ik, als ik hersteld ben, samen met mijn broer ga lopen. Dat heb ik met hem afgesproken'', zegt Moniek Gellekink. In 2020 kreeg ze te horen dat ze borstkanker heeft, met uitzaaiingen in haar lymfeklier.

Inmiddels is ze genezen van de ziekte. De afspraak met haar broer gaat ze waarmaken. In april loopt Moniek de halve marathon van Berlijn samen met haar broer. Ze haalt geld op voor KWF Kankerbestrijding. Haar streefbedrag is 2.000 euro, na twee dagen staat de teller op 1.500 euro. ''Als het ingezamelde geld boven de 2.000 komt, loop ik de halve marathon van Enschede ook mee. Dat is zwaar voor mij, omdat ik nog last van restklachten heb van de kanker'', zegt Moniek.

https://www.doneeractie.nl/fight-against-cancer/-74712?fbclid=IwAR1tTPgIlvKRHatd3m9yJJwYWYUuCk3JyrBl13BIbwTyWBML7cDO1RFx5eY


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.