Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Agelose boeren overhandigen spandoek aan kroegbaas in Amsterdam

20230312 agelo202
Klompen uit Agelo
Beeld: Twente FM

AGELO – ''Agelo zonder boeren, is als Amsterdam zonder ...'', Dat is de tekst die de boeren op hun spandoek hadden staan uit protest tegen het stikstofbeleid. Een onbekende zag het doek, en maakte er zijn eigen tekst van.

''Agelo zonder boeren, is als Amsterdam zonder café Wiener''. Een passant uit de omgeving die het Amsterdamse café jaarlijks bezocht maakte zijn eigen tekst van op doek.

Een ludieke actie

'Goodwill'

De spandoeken zijn vervangen voor de welbekende BBB doeken. Naar aanleiding daarvan leek het de Ageloërs het een goed idee om naar Amsterdam af te reizen en het spandoek te overhandigen aan de kroegbaas van café Wiener. De boeren hopen 'goodwill' te kweken in het westen van het land. ''Een ludieke actie'', zo beschrijft Rudi Hampsink uit Agelo het.

Geslaagde dag

Via social media hebben de Ageloërs contact gezocht met de café-eigenaar. ''We werden geweldig ontvangen, het was donders gezellig. We hebben het spandoek aangeboden, plus een paar klompen met de tekst van het spandoek erop'', aldus Rudi.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.