Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Steun Dinkelland voor IJsbaan Twente wordt hamerstuk

52 schaatsen
Schaatsen.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De financiële steun van de gemeente Dinkelland aan IJsbaan Twente in Enschede is dinsdagavond besproken in de commissie vergadering.


Er is besloten het eerdere voorstel om één euro per inwoner beschikbaar te stellen voor de in nood verkerende ijsbaan als hamerstuk te behandelen in de gemeenteraad van 28 maart 2023. "Voor komend seizoen is dat positief nieuws en ik hoop dat meer gemeenten over de brug komen," aldus Benny Tijkotte van Lokaal Dinkelland op Twente FM. Veel inwoners uit de verschillende Twentse gemeenten maken gebruik van de enige kunstijsbaan die Twente rijk is.

Gemeente Enschede
Op maandag 6 maart 2023 besloot de Enschedese gemeenteraad om het komende jaar 600.000 euro ter beschikking te stellen voor het openhouden van de noodlijdende ijsbaan. Een deel van het geld, zo'n 350.000 euro, moet van de tien Twentse gemeenten komen die elk een bijdrage van 1 euro per inwoner hebben toegezegd.

Optisport
Eerder werd bekend dat Optisport het komende jaar het beheer van de IJsbaan Twente voor haar rekening neemt. Ondertussen gaat de gemeente Enschede samen met andere Twentse gemeenten op zoek naar een structurele oplossing voor de ijshal, die tot voor kort nog met sluiting werd bedreigd.

Optisport is - in tegenstelling tot de scheidend exploitant PCH Group - geen onbekende partij in de sportwereld. Het bedrijf heeft meerdere sportaccommodaties in deze regio onder haar hoede, waaronder Zwembad De Wilder in Haaksbergen en de Spilbroekhal in Neede. In de portefeuille zitten ook drie ijsbanen: in Breda, Dordrecht en Hoorn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.