Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Inschrijving Landgoed Twente Marathon: 'Vorig jaar binnen vijf minuten uitverkocht'

Everlo20 LTM
Archieffoto LTM bij het Everloo
Beeld: Twente FM

ROSSUM – De online inschrijving van Landgoed Twente Marathon start 31 maart om 10.00 uur. Deelnemers kunnen vanaf die tijd zich inschrijven voor de marathon, deze vindt 14 oktober plaats. In totaal kunnen er 1600 deelnemers meelopen.

De marathon is een sportevenement, maar niet competitief. Het is 42,2 kilometer hardlopen, dit mag in duo's. Hierbij hebben mensen de keuze om fietsen en hardlopen af te wisselen. ''Samen is het de bedoeling dat men 42,2 kilometer aflegt'', zegt Frits Huttenhuis, voorzitter van de marathon.

Meer dan hardlopen

Tijdens de marathon rennen mensen langs mooie stukken landgoed. Mensen zien stukken Twente waar ze nog nooit geweest zijn. Onderweg wordt men lekker in de watten gelegd, er is muziek en deelnemers krijgen een hapje en een drankje. ''Wees er snel bij, vorig jaar waren we binnen vijf minuten uitverkocht'', zegt Huttenhuis.

Inschrijven kan via https://landgoedtwentemarathon.nl/#postel

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.