Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Dringend mensen nodig bij het verlenen van EHBO 

41 rodekruis
Regelmatig komt kennis van EHBO van pas.
Beeld: Twente FM

ROSSUM/SAASVELD - ''Er zouden meer vrijwilligers voor het verlenen van EHBO moeten zijn. Het is belangrijk dat men weet wat men moet doen wanneer er iets gebeurt'', aldus Maria Tijink donderdag op Twente FM. Maria geeft cursussen voor het verlenen van EHBO in Saasveld en Rossum.

Door corona heeft het verlenen van EHBO minder aandacht gehad. EHBO-hulpverlening bij jeugd is minimaal. De Nationale EHBO bond is bezig voorlichtingen te geven bij het middelbaar onderwijs. ''Op deze manier leren kinderen hoe ze hulp kunnen verlenen wanneer dat nodig is'', zegt Tijink.

Cursus

De EHBO-hulpverlening van Saasveld en Rossum roept mensen op zich aan te melden voor de basiscursus. De cursus telt minder bijeenkomsten dan voorheen, van tien naar vijf avonden, met achteraf een examen. Bij de basiscursus leert men hoe een AED werkt, iemand reanimeren en het verlenen van eerste hulp aan kinderen. Het diploma van de basiscursus is twee jaar geldig.

Inschrijven voor cursussen kan via https://ehborossumsaasveld.nl/cursussen/

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.