Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

BIZ Denekamp haalt het net niet

Benno20 Brand
Benno Brand
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Er is onvoldoende draagvlak voor een BIZ (BedrijvenInvesteringsZone)

in Denekamp. Dat is gebleken uit de resultaten van de draagvlakmeting die afgelopen periode is gehouden onder de centrumondernemers van Denekamp.
Van 6 maart tot en met 20 maart kon er gestemd worden over een nieuwe BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) in het centrum van Denekamp. De stemmen werden donderdag geteld onder toezicht van een notaris. Er zijn 96 stembiljetten uitgegeven. In totaal zijn er 68 stemmen uitgebracht. Dit waren 44 stemmen voor en 24 stemmen tegen.

“Met een BIZ wordt geld opgehaald voor het centrum. Het levert daarmee een mooie impuls aan de levendigheid van het centrum. Het is jammer dat een groot deel van de BIZ-plichtigen onvoldoende meerwaarde ziet in een BIZ,” aldus wethouder Benno Brand op Twente FM.

Voor de invoering moest aan een aantal voorwaarden worden voldaan: 50% van de BIZ bijdrage plichtigen moet een stem uitbrengen. Daar is aan voldaan. Echter, daarvan moet tweederde vóór invoering zijn. Dit betekent dat er 46 voor-stemmen hadden moeten zijn. Hoewel er dus wel meer ondernemers vóór de BIZ hebben gestemd dan tegen, is het onvoldoende om de BIZ in te kunnen voeren.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.