Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Tweede supermarkt en horeca in Tubbergen

Centrum20 Tubbergen201
Centrum Tubbergen.
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Het voorkeursscenario voor de herinrichting van centrum Tubbergen is bekend: scenario 4, met supermarkt, gemeentehuis, horeca, hotelkamers en appartementen. De commissie buigt zich 4 april over dit plan.


De gemeenteraad van Tubbergen stelde in februari het afwegingskader inclusief de basiskaart vast om de vier scenario’s voor de herinrichting van het centrum van Tubbergen te kunnen beoordelen.

Scenario 4

Die beoordeling is inmiddels uitgevoerd door een team met diverse specialisten. Hieruit is scenario 4 als voorkeursscenario naar voren gekomen. Dit is het scenario waarbij in het ontwikkelgebied bij de Verdegaalhal ruimte is voor een volwaardige tweede supermarkt, met daarboven ruimte voor appartementen en daarnaast de mogelijkheid voor de realisatie van een gemeentehuis. In het ontwikkelgebied bij het Raadhuisplein is in dit scenario ruimte voor een compacte horecaplint met daarboven ruimte voor hotelkamers of appartementen en de realisatie van grondgebonden woningen.

In commissie

De commissie Omgeving en Economie bespreekt de beoordeling en het voorkeursscenario op 4 april 2023 om 19.30 uur. Het is mogelijk om aanwezig te zijn bij deze vergadering in de raadszaal van het gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Tubbergen. Men kan de vergadering ook online via de gemeentelijke website. Hier is ook meer informatie te vinden over de beoordeling van de vier scenario´s. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad welk scenario verder wordt uitgewerkt.

Luister hier naar Wethouder Hilde Berning.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.